Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Havuçlu Cevizli Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır.
- Krema için kullanılacak yumurtanın beyazı da eklenir.
- Yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve sür eklenir biraz daha çırpılır. Havuç ceviz ve tarçın eklenir çırpılır.
- Un kabartma tozu ve vanilya eklenir ve kıvamlı bir kek harcı elde edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına kek harcı dökülür ve bir kaç defa yere vurulur hava kabarcıklarının yukarı çıkması için bu işlem yapılır.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kek kontrolü için kürdan veya çöp şiş batırılır ve kek yapışmıyorsa fırından alınır ve dinlendirilir.
- Krema için margarin ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye alınır ve orta ateşte çırpma teliyle kıvam alana kadar çırpılır.
- Kıvam alıp göz göz olunca ocaktan alınır margarin ve vanilya eklenir çırpılır margarinin erimesi sağlanır.
- Üzeri kabuk bağlamaması için temiz bir poşetle üzeri kapatılır ve soğuması için bekletilir.
- Dinlenen kek ortadan kesilir.
- Kesilen alt taban servis tabağına konulur.
- Kremanın yarısı ayrılır ve daha akışkan olması için çırpma makinesi ile çırpılır.
- Kekin üzerine dökülür.
- Diğer yarısının üst kısmı bıçak ile düzleştirilir fazla olan kekler bir kenara ayrılır üstte süsleme için kullanılır.
- Diğer kek de servis tabağındaki kekin üzerine konulur ve kalan kremada çırpma teliyle çırpılıp kekin üzerine dökülür.
- Ayrılan parçalar robottan geçirilir ve pastanın en üstüne konulur.
- Üzerine biraz da doğranmış ceviz eklenir. Dinlenmesi için dolaba kaldırılır.Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder