16 Şubat 2021 Salı

Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi

 

Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 3 buçuk su bardağı su 250 ml
  • 1 paket yaş maya veya kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    Tavada Lavaş Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Unu bir kaba koyun ortasını çukur yapın tuzunu ilave edip, hamur mayasını suyla eritip ilave edin. Suyu yavaş yavaş ilave edin, hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
  • Hamurunuzu 2 saat dinlendirin.
  • Hamurunuz kabarınca yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezeleri dinlendirin rahat açılsınlar, tavaya sığacak büyüklükte açıp dinlendirin.
  • Yufka açıp üstene ince temiz bir bez örtün, pişirme sırasında kolaylık olur.
  • En büyük tavamızı alıp ocağa yüksek ateşte tavanız ısınınca yufkayı yerleştirin.
  • Yufkayı içinizden sayarak 6 saniye arayla çevirin.
  • Pişene kadar bu işleme devam edin işin en önemli kısmı sık sık çevirmekte ekmeğinizi kurutmadan pişirin,.
  • Soğuyunca havası inecektir, tavanız çok büyükse bezeleri biraz daha büyük yapabilirsiniz.
  • Ekmekleriniz pişince ister kahvaltıda ister yemeklerde afiyetle yiyebilirsiniz.Çok kolay ve gerçekten lezetli oluyor. Afiyet olsun. 🥖🌯😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder