2 Şubat 2021 Salı

Her Pastaya Kullanabileceğiniz Çikolata Sosu Tarifi

 

Her Pastaya Kullanabileceğiniz Çikolata Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 ml süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (Tepeleme olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı kakao (Tepeleme olmayacak)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gram beyaz veya sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

    Her Pastaya Kullanabileceğiniz Çikolata Sosu Tarifi Yapılışı

  • Sos içi tencereye süt, nişasta, kakao ve şeker eklenip göz göz olana dek pişirilir ve kıyıya alınır.
  • İçerisine tereyağ, beyaz çikolata ve vanilin eklenip çırpılır ve soğumaya bırakılır. Afiyet olsun 😊 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder