7 Şubat 2021 Pazar

Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 800 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1-2 adet yumurta sarısı

    Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları güzelce yıkayıp süzün. Ardından doğrayın.
  • Derin bir tavaya sıvı yağını dökün. Ardından küp küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış ıspanakları da ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ispanaklar suyunu çekince baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Bir kaba un, süt, sıvı yağ, maden suyunu döküp karıştırın.
  • Yufkanızı tezgaha serin. Sostan her yerine gelecek şekilde dökün.
  • Ardından yufkanızı 4’e bölün. İç harcınızdan her yerine eşit gelecek şekilde elinizle serpiştirin. Rulo şeklinde katlayın. Daha sonra gül şekli verin.
  • Kalan sosu böreklerin üzerine paylaştırın. Ardından yumurta sarısı sürün. Son olarak çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder