Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 800 gram ıspanak
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı un
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için;
- 1-2 adet yumurta sarısı
Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Ispanakları güzelce yıkayıp süzün. Ardından doğrayın.
- Derin bir tavaya sıvı yağını dökün. Ardından küp küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış ıspanakları da ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ispanaklar suyunu çekince baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın.
- Bir kaba un, süt, sıvı yağ, maden suyunu döküp karıştırın.
- Yufkanızı tezgaha serin. Sostan her yerine gelecek şekilde dökün.
- Ardından yufkanızı 4’e bölün. İç harcınızdan her yerine eşit gelecek şekilde elinizle serpiştirin. Rulo şeklinde katlayın. Daha sonra gül şekli verin.
- Kalan sosu böreklerin üzerine paylaştırın. Ardından yumurta sarısı sürün. Son olarak çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder