7 Şubat 2021 Pazar

Beş Çeşit Meze Tarifi

 

Beş Çeşit Meze Tarifi İçin Malzemeler

Humus;

  • 2 su bardağı nohut
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • 4 yemek kaşığı su
  • Kimyon, karabiber
  • Tuz

Havuç tarator;

  • 3 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Dilerseniz kırılmış ceviz

Mor lahana salatası;

  • 1/2 (yarım) orta boy mor lahana
  • Zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Avokado püresi;

  • 2 adet olgun avokado
  • 50 gram ezine peynir
  • Yarım limon suyu
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Mor patates salatası;

  • 6 adet haşlanmış mor patates veya normal patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2-3 dal yeşil soğan veya kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Pulbiber
  • Tuz

    Beş Çeşit Meze Tarifi Yapılışı

  • Humus; bir gece önceden ıslattığınız nohutları düdüklü tencerede haşlayın.
  • Ardından nohutların kabuklarını mutlaka soyun.
  • Mutfak robotuna tüm malzemeleri ekleyip püre haline gelene kadar çalıştırın.
  • Dilerseniz üzerine tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırıp dökebilirsiniz.
  • Havuç tarator; havuçları rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağını dökün.
  • Havuçları da ekledikten sonra kavurun.
  • Son olarak yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
  • Havuçları bu karışıma döküp tüm sosla bütünleşene kadar karıştırın.
  • Dilerseniz birkaç ceviz kırıp üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Mor lahana salatası; mor lahanayı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün.
  • Lahanaları da ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  • Dikkat edin lahana çabuk yanar. Sürekli karıştırmaya dikkat edin.
  • Lahanalar kavrulduktan sonra yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve tuz döktüğünüz karışıma boca edin.
  • Avokado püresi; olgun avokadoların kabuklarını soyun.
  • Çatal yardımıyla püre haline getirin. Ezine peyniri de çatalla ezin.
  • Tüm malzemeleri karıştırıp servis edin.
  • Mor patates salatası; patatesleri soyup haşlayın. Ardından küp küp doğrayın.
  • Yeşillikleri de doğrayın. Sosunu da ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder