Beş Çeşit Meze Tarifi İçin Malzemeler
Humus;
- 2 su bardağı nohut
- 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı tahin
- 1 adet limon suyu
- 4 yemek kaşığı su
- Kimyon, karabiber
- Tuz
Havuç tarator;
- 3 adet havuç
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Dilerseniz kırılmış ceviz
Mor lahana salatası;
- 1/2 (yarım) orta boy mor lahana
- Zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Avokado püresi;
- 2 adet olgun avokado
- 50 gram ezine peynir
- Yarım limon suyu
- 1 kaşık zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Mor patates salatası;
- 6 adet haşlanmış mor patates veya normal patates
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal yeşil soğan veya kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Pulbiber
- Tuz
Beş Çeşit Meze Tarifi Yapılışı
- Humus; bir gece önceden ıslattığınız nohutları düdüklü tencerede haşlayın.
- Ardından nohutların kabuklarını mutlaka soyun.
- Mutfak robotuna tüm malzemeleri ekleyip püre haline gelene kadar çalıştırın.
- Dilerseniz üzerine tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırıp dökebilirsiniz.
- Havuç tarator; havuçları rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağını dökün.
- Havuçları da ekledikten sonra kavurun.
- Son olarak yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
- Havuçları bu karışıma döküp tüm sosla bütünleşene kadar karıştırın.
- Dilerseniz birkaç ceviz kırıp üzerini süsleyebilirsiniz.
- Mor lahana salatası; mor lahanayı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün.
- Lahanaları da ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
- Dikkat edin lahana çabuk yanar. Sürekli karıştırmaya dikkat edin.
- Lahanalar kavrulduktan sonra yoğurt, mayonez, sarımsak rendesi ve tuz döktüğünüz karışıma boca edin.
- Avokado püresi; olgun avokadoların kabuklarını soyun.
- Çatal yardımıyla püre haline getirin. Ezine peyniri de çatalla ezin.
- Tüm malzemeleri karıştırıp servis edin.
- Mor patates salatası; patatesleri soyup haşlayın. Ardından küp küp doğrayın.
- Yeşillikleri de doğrayın. Sosunu da ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder