Mini Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt
- 1 çay kaşığı kabarma tozu (silme)
- Yarım kahve fincanı pudra şekeri
💐İç harcı için:
- 3 adet küçük boy tatlı elma
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu çekilmiş ceviz
💐Üzeri için:
- Pudra şekeri
Mini Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Elmalar soyulur ve rendelenir. Bir tencereye rendelenmiş elmalar, tarçın ve şeker konur.
- Orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca ceviz eklenir ve karıştırılır. Yoğurma kabına un, tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve pudra şekeri alınır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 3 bezeye ayrılır. Tezgah unlanır ve her beze merdane ile yaklaşık 20 cm çapında açılır.
- Beze açılırken merdane yapışmaması için bezenin üzerine de az un serpilir. Açılan beze 8 parçaya bölünür. (Sola kaydırarak nasıl yaptığımı görebilirsiniz)
- Hamurların geniş kısmına iç harçtan konur ve sigara böreği gibi sarılır.
- Pişirme kağıdına kurabiyeler konur ve 170 derecede altları hafif kızarana kadar pişirilir.
- Yaklaşık 20 dakika da pişmiş olacaktır. Kurabiyeler fırından alınır ve soğuyunca üzerine bol miktarda pudra şekeri serpilir. Afiyet olsunn😋❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder