İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Yarım kilo pırasa
- 150 gram peynir (ben süzme peynir kullandım kahvaltılık ya da lor peynirde kullanabilirsiniz)
- 10dal maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ.
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu.
İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncesinde iç harcını hazırlamakla işe başladım.
- Pırasaları temizledim doğradım ve az yağda kavurdum.
- Altını kapatıp üzerine peyniri ve doğranmış maydanozu ilave ettim.
- Baharatları da ekledim karıştırdım.
- Sosu için derin bir kaba yoğurt ve sıvı yağı aldım karıştırdım.
- Yufkaları dörde bölerek hazır hale getirdim.
- Her bir yufkaya sostan her yerini kaplayacak şekilde sürdüm.
- İç harçtan bir yemek kaşığı aldım ve yufkaya uzunlamasına yaydım.
- Rulo halinde kıvırdım ve gül şekline getirdim. Her birini tepsiye dizdim.
- Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını karıştırarak sürdüm.
- Çörek otu serptim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
⚠️ sosu eksik gelirse ilave yapabilirsiniz. Ve mutlaka yufkanın her yerine sostan sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder