14 Şubat 2021 Pazar

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi

 

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 150 gram peynir (ben süzme peynir kullandım kahvaltılık ya da lor peynirde kullanabilirsiniz)
  • 10dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ.

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu.

    İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı 

  • Öncesinde iç harcını hazırlamakla işe başladım.
  • Pırasaları temizledim doğradım ve az yağda kavurdum.
  • Altını kapatıp üzerine peyniri ve doğranmış maydanozu ilave ettim.
  • Baharatları da ekledim karıştırdım.
  • Sosu için derin bir kaba yoğurt ve sıvı yağı aldım karıştırdım.
  • Yufkaları dörde bölerek hazır hale getirdim.
  • Her bir yufkaya sostan her yerini kaplayacak şekilde sürdüm.
  • İç harçtan bir yemek kaşığı aldım ve yufkaya uzunlamasına yaydım.
  • Rulo halinde kıvırdım ve gül şekline getirdim. Her birini tepsiye dizdim.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını karıştırarak sürdüm.
  • Çörek otu serptim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
  • ⚠️ sosu eksik gelirse ilave yapabilirsiniz. Ve mutlaka yufkanın her yerine sostan sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder