4 Şubat 2021 Perşembe

İçli Pamuk Poğaça Tarifi

 

İçli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5, 5-6 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kekik
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Tuz, karabiber

İçi için;

  • Sucuk, kaşar peyniri

    İçli Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için ılık su ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırıyoruz.
  • İçerisine yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü şekilde eklemeye başlıyoruz. Tuzunu da ilave edip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. (çok hafif ele yapışan oldukça yumuşak bir hamur olmalı)
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada arasına süreceğimiz sos malzemelerini bir kasede karıştırıp sucuk ve kaşarı doğruyoruz.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurduktan sonra  bezelere ayırıyoruz.
  • Her bezeyi elimizle açıp bir kenarına sostan sürüyoruz.
  • Üzerine biraz sucuk ve kaşar koyup rulo yapar gibi sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün bezeler bitene kadar ayni işlem devam ediyoruz.
  • Hamurlarımız bitince tepsi mayası için üzerini kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
  • Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca başka bir yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatıyoruz.
  • Böylelikle poğaçalarımız çok daha yumuşak olacaktır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder