İçli Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta(sarıları üzerine ayrılacak)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5, 5-6 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kekik
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak rendesi
- Tuz, karabiber
İçi için;
- Sucuk, kaşar peyniri
İçli Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamuru için ılık su ılık süt, toz şeker ve mayayı karıştırıyoruz.
- İçerisine yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü şekilde eklemeye başlıyoruz. Tuzunu da ilave edip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. (çok hafif ele yapışan oldukça yumuşak bir hamur olmalı)
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada arasına süreceğimiz sos malzemelerini bir kasede karıştırıp sucuk ve kaşarı doğruyoruz.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurduktan sonra bezelere ayırıyoruz.
- Her bezeyi elimizle açıp bir kenarına sostan sürüyoruz.
- Üzerine biraz sucuk ve kaşar koyup rulo yapar gibi sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün bezeler bitene kadar ayni işlem devam ediyoruz.
- Hamurlarımız bitince tepsi mayası için üzerini kapatıp 20 dakika bekletiyoruz.
- Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca başka bir yağlı kağıdı ıslatıp tepsinin üzerine kapatıyoruz.
- Böylelikle poğaçalarımız çok daha yumuşak olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder