10 Şubat 2021 Çarşamba

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi

 

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker

Üzerini süslemek için;

  • Antep fıstığı

    İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Bir tencere içine bir kilo sütü, irmiği ve bir su bardağı şekeri koyalım.
  • Çırpma teli ile muhallebimiz koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
  • Koyulaşınca içine bir paket vanilyayı ilave edelim.
  • Daha sonra bir borcamın içine muhallebimizi dökelim ve soğumaya bırakalım.
  • Muhallebimiz soğuduktan sonra dilimleyip üzerine antepfıstığı ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder