Ispanak Sevdiren Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ ( 60 gram )
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 – 3 su bardağı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi;
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon (kimyonun lezzeti dengelediğini düşünüyorum)
Tart sosu;
- 5-6 yemek kaşığı krema
- 1 adet yumurta
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanak Sevdiren Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayalım. Malum çok fazla kum olan zahmetli bir sebze kendisi :) gerekli temizlik işlemlerini yaptıktan sonra doğrayalım.
- Soğanımızı doğrayalım ve zeytinyağ ile soğanlarımızı öldürmeden, hafif çiğ kalacak şekilde tavamızda hafif kavuralım.
- Sonra salça ve baharatlarımızı ekleyip, biraz çevirelim. Ardından da ıspanaklarımızı ekleyelim.
- Tartımız fırına da gireceği için ıspanağı tam pişirmeyeceğiz, sadece o kabarık sebze görüntüsü gidince 2-3dk daha bekleyip ocaktan alalım.
- Harcımız ocakta kalsın, soğurken bir yandan da hamur işlemine başlayalım. Süt hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım, en son sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirelim.
- Sütün hepsini bir anda dökmeyin lütfen, hamurunuzun kıvamına göre eklerseniz daha iyi olur. Hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
- Tart kalıbınız varsa ona yoksa hiç sorun değil bir borcama hamurumuzu yerleştireceğiz.
- Merdane ile hamuru biraz açalım, tart kalıbına yağlı kağıt serelim.
- Kağıt kullanırsanız piştikten sonra kalıptan tartınızı çıkarmak çok kolay olacak.
- Yağlı kağıdı tart kalıbına yerleştirdikten sonra açtığımız hamuru kalıba koyalım ve parmaklarımızla hafif hafif bastırarak kalıbın kenarlarına doğru yerleştirelim.
- Hamur açarken kalıbınızın boyutunu referans alırsanız hamuru yerleştirme adımı çok pratik olur.
- Hamurumuzu kalıbımıza yerleştirdikten sonra eğer yağlı kağıt parçaları kenardan sarkıyorsa onları makasla keselim lütfen :)
- Hamuru yerleştirdiğimize göre şimdi sıra tartımızın içini doldurmaya geldi. Ispanak harcımızı dökelim ve kaşık yardımıyla yerleştirelim.
- Bir kasede yumurta, kremayı çırpalım. Kaşar peyniri rendeleyelim ve ıspanak harcımızın üzerine kremalı karışımı döktükten sonra peynirle üzerini kaplayalım.
- Önceden ısınmış fırında 170 derecede 25-30dk pişirelim. Fırın ayarınıza göre süre değişebilir, ben 25dk’da pişirdim.
- Tartınızın üzerindeki peynirlerin kızardığını görünce pişmiş demektir.
- Tartımız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
- Tüketmeden önce fırında/mikro dalga/tavada ısıtırsanız oldukça lezzetli olacaktır.
Afiyet olsunnn :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder