7 Şubat 2021 Pazar

Ispanak Sevdiren Tart Tarifi

 

Ispanak Sevdiren Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağ ( 60 gram )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 – 3 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon (kimyonun lezzeti dengelediğini düşünüyorum)

Tart sosu;

  • 5-6 yemek kaşığı krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanak Sevdiren Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayalım. Malum çok fazla kum olan zahmetli bir sebze kendisi :) gerekli temizlik işlemlerini yaptıktan sonra doğrayalım.
  • Soğanımızı doğrayalım ve zeytinyağ ile soğanlarımızı öldürmeden, hafif çiğ kalacak şekilde tavamızda hafif kavuralım.
  • Sonra salça ve baharatlarımızı ekleyip, biraz çevirelim. Ardından da ıspanaklarımızı ekleyelim.
  • Tartımız fırına da gireceği için ıspanağı tam pişirmeyeceğiz, sadece o kabarık sebze görüntüsü gidince 2-3dk daha bekleyip ocaktan alalım.
  • Harcımız ocakta kalsın, soğurken bir yandan da hamur işlemine başlayalım. Süt hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım, en son sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirelim.
  • Sütün hepsini bir anda dökmeyin lütfen, hamurunuzun kıvamına göre eklerseniz daha iyi olur. Hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
  • Tart kalıbınız varsa ona yoksa hiç sorun değil bir borcama hamurumuzu yerleştireceğiz.
  • Merdane ile hamuru biraz açalım, tart kalıbına yağlı kağıt serelim.
  • Kağıt kullanırsanız piştikten sonra kalıptan tartınızı çıkarmak çok kolay olacak.
  • Yağlı kağıdı tart kalıbına yerleştirdikten sonra açtığımız hamuru kalıba koyalım ve parmaklarımızla hafif hafif bastırarak kalıbın kenarlarına doğru yerleştirelim.
  • Hamur açarken kalıbınızın boyutunu referans alırsanız hamuru yerleştirme adımı çok pratik olur.
  • Hamurumuzu kalıbımıza yerleştirdikten sonra eğer yağlı kağıt parçaları kenardan sarkıyorsa onları makasla keselim lütfen :)
  • Hamuru yerleştirdiğimize göre şimdi sıra tartımızın içini doldurmaya geldi. Ispanak harcımızı dökelim ve kaşık yardımıyla yerleştirelim.
  • Bir kasede yumurta, kremayı çırpalım. Kaşar peyniri rendeleyelim ve ıspanak harcımızın üzerine kremalı karışımı döktükten sonra peynirle üzerini kaplayalım.
  • Önceden ısınmış fırında 170 derecede 25-30dk pişirelim. Fırın ayarınıza göre süre değişebilir, ben 25dk’da pişirdim.
  • Tartınızın üzerindeki peynirlerin kızardığını görünce pişmiş demektir.
  • Tartımız dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Tüketmeden önce fırında/mikro dalga/tavada ısıtırsanız oldukça lezzetli olacaktır.
  • Afiyet olsunnn :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder