Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler
💐Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğine un (yaklaşık 14 kaşık)
- Tuz
💐Ispanaklı harç için:
- 500 gr ıspanak (sapları ile beraber kullanacağız)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kesme şeker
- Tuz, Karabiber
💐Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
💐Üzeri için:
- Kaşar rendesi
Ispanaklı Graten Nasıl Yapılır?
- Bir tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Güzelce yıkanan ve sapları ile beraber doğranan ıspanak tereyağının olduğu tavaya alınır.
- Şeker, tuz ve karabiberde eklendikten sonra güzelce karıştırılır ve kavrulur. Ispanaklar piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.
- Hamur için bütün malzemeler güzelce yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Standart kare bir borcama hamur serilir, kenarları yükseltilir. Hamur çatalla delinir. Ilınan ıspanaklı harç hamurun her yerine yayılır.
- Beşamel sos için sıvı yağ ile un bir tavada güzelce kavrulur. Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş eklenir. Sos sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Göz göz olan sos ocaktan alınır. Hafif katı bir sos elde ediliyor. Sos ıspanakların üzerine yayılır. Borcam fırına yerleştirilir.
- Hamur kısmı pişene kadar 175 derece fırında pişirilir. Hamur kısmı piştikten sonra üzerine bolca kaşar rendesi konur ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder