12 Şubat 2021 Cuma

Ispanaklı Graten Tarifi

 

Ispanaklı Graten Tarifi İçin Malzemeler

💐Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un (yaklaşık 14 kaşık)
  • Tuz

💐Ispanaklı harç için:

  • 500 gr ıspanak (sapları ile beraber kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz, Karabiber

💐Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt

💐Üzeri için:

  • Kaşar rendesi

Ispanaklı Graten Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Güzelce yıkanan ve sapları ile beraber doğranan ıspanak tereyağının olduğu tavaya alınır.
  • Şeker, tuz ve karabiberde eklendikten sonra güzelce karıştırılır ve kavrulur. Ispanaklar piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.
  • Hamur için bütün malzemeler güzelce yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Standart kare bir borcama hamur serilir, kenarları yükseltilir. Hamur çatalla delinir. Ilınan ıspanaklı harç hamurun her yerine yayılır.
  • Beşamel sos için sıvı yağ ile un bir tavada güzelce kavrulur. Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş eklenir. Sos sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Göz göz olan sos ocaktan alınır. Hafif katı bir sos elde ediliyor. Sos ıspanakların üzerine yayılır. Borcam fırına yerleştirilir.
  • Hamur kısmı pişene kadar 175 derece fırında pişirilir. Hamur kısmı piştikten sonra üzerine bolca kaşar rendesi konur ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder