12 Şubat 2021 Cuma

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

 

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Tuz
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  • Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  • Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  • Üzeri beşamel sos ile kaplanır. Rendelenmiş bol miktarda kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder