Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım demet ıspanak püresi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2 buçuk su bardağı un
İç dolgu:
- 1 paket kremşanti
- 100 gram labne
- 1 çay bardağı süt
Süsleme:
- 100 ml krema
- 1 paket sütlü veya bitter çikolata
Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanak püresini hazırlayalım. Yarım demet yeterli oluyor.
- Ispanaklar güzelce yıkanır bol ve kaynar suda 2 dakika haşlanıp hemen soğuk suya alınır.
- 2 dakika yeterli fazla haşlanmasın. Soğuk sudan hafif sulu bir şekilde alınıp robot veya el blendrından çekilir.
- Çekerken zorlanırsanız su ekleyebilirsiniz sorun olmaz.
- Püre hazırsa kekini yapabiliriz. Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
- Un ve kabartma tozu hariç kalan tüm malzeme eklenip karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecede 20 dakika kadar pişirilir.
- Çok çabuk pişer dikkat edin. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından alıp hemen tel ızgara ya alın üzerine bez örtüp soğuk bir ortamda soğuyuncaya kadar bekleyin.
- Bu arada kremasını hazırlayalım. Süt ve şanti çırpın labne ekleyip güzelce karıştırın.
- Sıkma torbasına alıp dolaba kaldırın. Soğuyan keki klasik su bardağı ile daireler şeklinde kesin.
- Daireleri bir tabağa alıp kekin kalan kısmını robottan çekin.
- Bu arada küçük bir sos tavasında krema ısıtılır kaynama noktasına gelince çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Bir dilim kek alın ortasına krema sıkıp çilek yada muz dilimi koyup 2. Dilim keki üzerine kapatıp kenarlarına hafiften krema sürün ve toz haline getirdiğiniz kek parçalarına batırın.
- Tamamını aynı şekilde yapın. Üzerlerine çikolata sos döküp çilek ile süsleyip 15 dakika buz dolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Mutlaka deneyin 👌nefis oldu 👍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder