Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 tane soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 450/500 gram mantar (konsv.de olur )
- 200 gram sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı su
- 500 gram brokoli
Üstü için;
- Kaşar peyniri
Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü doğranır ,tencerenin içine yağ alınır
- Sonra tavuk göğsü eklenir
- Çok az kavrulur ,soğan, sarımsak eklenir .
- Daha sonra mantar eklenerek kavrulmaya devam edilir
- Üzerine baharatlar ve sıvı krema eklenir
- Bir kasenin içinde su ve un iyice karıştırılır.
- Karışım yemeğin içine eklenir bir iki tık kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
- Ayrı bir tencereye su alınır içine çok az su eklenir su kaynayınca brokolili atılır.
- Bir iki dakika kaynatılır ,brokolli fazla kaynamayacak isterseniz buharda da pişirebilirsiniz.
- Güveç kaplarına önce brokolli eşit şekilde paylaştırılır.
- Üzerine hazırlamış olduğumuz sos verilir ve kaşar peyniri eklenir.
- Fırın tepsisine bir bardak su eklenir *güveçler içine yerleştirilip 180derecelik fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir 15/20 dakika kadar 🤗pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder