10 Şubat 2021 Çarşamba

Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 tane soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 450/500 gram mantar (konsv.de olur )
  • 200 gram sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 500 gram brokoli

Üstü için;

  • Kaşar peyniri

    Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü doğranır ,tencerenin içine yağ alınır
  • Sonra tavuk göğsü eklenir
  • Çok az kavrulur ,soğan, sarımsak eklenir .
  • Daha sonra mantar eklenerek kavrulmaya devam edilir
  • Üzerine baharatlar ve sıvı krema eklenir
  • Bir kasenin içinde su ve un iyice karıştırılır.
  • Karışım yemeğin içine eklenir bir iki tık kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
  • Ayrı bir tencereye su alınır içine çok az su eklenir su kaynayınca brokolili atılır.
  • Bir iki dakika kaynatılır ,brokolli fazla kaynamayacak isterseniz buharda da pişirebilirsiniz.
  • Güveç kaplarına önce brokolli eşit şekilde paylaştırılır.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz sos verilir ve kaşar peyniri eklenir.
  • Fırın tepsisine bir bardak su eklenir *güveçler içine yerleştirilip 180derecelik  fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir 15/20 dakika kadar 🤗pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder