Ispanaklı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta boy patates
- 2 demet ıspanak
- 1 adet büyük soğan
- 2 dış sarımsak
- 2 adet kapya biber
- Tuz, karabiber, pul biber /kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sosu için:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşiği tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz, muskat
Üzeri için
- 150gr kaşar peyniri
Ispanaklı Patates Graten Tarifi Yapılışı
- Patates soyulur ve çok ince olmayacak şekilde halka halka kesilir.
- Uygun bir tencereye koyulur tuz eklenir ve üzeri geçene kadar su ilave edilir.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirilir (çok fazla haşlamayın patates dağılabilir) haşlandığında suyu süzülür.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve 1 dk soteleyin.
- Daha sonra iri şekilde doğranmış kapya biberi ilave edin. Beraber biraz daha soteledikten sonra yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ilave edin.
- Üzerine karabiber ve toz biber serpin. Ispanak suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Başka bir tencereye tereyağını eritin.
- Üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştırın.
- Koyulaşan sosu ocaktan alın ve üzerine tuz ve muskat ilave edin.
- Borcamı hafif yağlayın.
- Patatesleri dizin.
- Üzerine kavrulmuş ıspanağını dağıtın ve beşamel sosunu dökün.
- En son kaşar peyniri serpin ve 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😘
- Pişen yemeği 10 dk dinlendirdikten sonra servis ederseniz güzel bir dilim olarak çıkartabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder