9 Şubat 2021 Salı

Ispanaklı Patates Graten Tarifi

 

Ispanaklı Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 2 demet ıspanak
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz, karabiber, pul biber /kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşiği tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, muskat

Üzeri için

  • 150gr kaşar peyniri

    Ispanaklı Patates Graten Tarifi Yapılışı

  • Patates soyulur ve çok ince olmayacak şekilde halka halka kesilir.
  • Uygun bir tencereye koyulur tuz eklenir ve üzeri geçene kadar su ilave edilir.
  • Patatesler yumuşayana kadar pişirilir (çok fazla haşlamayın patates dağılabilir) haşlandığında suyu süzülür.
  • Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  • Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin ve 1 dk soteleyin.
  • Daha sonra iri şekilde doğranmış kapya biberi ilave edin. Beraber biraz daha soteledikten sonra yıkanmış ve iri doğranmış ıspanağı ilave edin.
  • Üzerine karabiber ve toz biber serpin. Ispanak suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Başka bir tencereye tereyağını eritin.
  • Üzerine unu ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine soğuk sütü ekleyip karıştırın.
  • Koyulaşan sosu ocaktan alın ve üzerine tuz ve muskat ilave edin.
  • Borcamı hafif yağlayın.
  • Patatesleri dizin.
  • Üzerine kavrulmuş ıspanağını dağıtın ve beşamel sosunu dökün.
  • En son kaşar peyniri serpin ve 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😘
  • Pişen yemeği 10 dk dinlendirdikten sonra servis ederseniz güzel bir dilim olarak çıkartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder