Kabak Çitme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 2 adet orta boy domates
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı dolusu nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 150 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2,3 su bardağı arası su
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım limon suyu
Kabak Çitme Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kabaklarımızı soyup ikiye bölüp ince ince doğruyoruz.
- Domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
- Pirinçlerimizi yıkayıp hazırda bekletiyoruz.
- Tenceremizin içerisine tereyağını katıp eritiyoruz o sırada salçasını ekleyip eritiyoruz bir çay bardağı kadar sıcak su katıyoruz ki salça yanmasın.
- Eriyen salçamızın üzerine kabaklarımızı ekleyip beş dakika kadar kavuruyoruz ardından domatesini nohutunu ve suyunu ekliyoruz.
- Yaklaşık 10 dakika sonra pirincini atıyoruz içerisine.
- Ardından pişmesine yakın rendelediğimiz sarımsağı ve kuru naneyi bir kabın içerisine katıyoruz .
- Yemeğimizin suyundan sos için iki üç yemek kaşığı su ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz ve limon suyunu da ekliyoruz.
- Yemeğimizin tanıda bakarak pişip pişmediğine bakıyoruz ben (yaklaşık 25 dakika pişirdim toplamda).
- Son olarak pişen yemeğimizi yarım saat dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Herkese afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder