5 Şubat 2021 Cuma

Kabak Çitme Tarifi

 

Kabak Çitme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı dolusu nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,3 su bardağı arası su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım limon suyu

    Kabak Çitme Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kabaklarımızı soyup ikiye bölüp ince ince doğruyoruz.
  • Domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
  • Pirinçlerimizi yıkayıp hazırda bekletiyoruz.
  • Tenceremizin içerisine tereyağını katıp eritiyoruz o sırada salçasını ekleyip eritiyoruz bir çay bardağı kadar sıcak su katıyoruz ki salça yanmasın.
  • Eriyen salçamızın üzerine kabaklarımızı ekleyip beş dakika kadar kavuruyoruz ardından domatesini nohutunu ve suyunu ekliyoruz.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra pirincini atıyoruz içerisine.
  • Ardından pişmesine yakın rendelediğimiz sarımsağı ve kuru naneyi bir kabın içerisine katıyoruz .
  • Yemeğimizin suyundan sos için iki üç yemek kaşığı su ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz ve limon suyunu da ekliyoruz.
  • Yemeğimizin tanıda bakarak pişip pişmediğine bakıyoruz ben (yaklaşık 25 dakika pişirdim toplamda).
  • Son olarak pişen yemeğimizi yarım saat dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.
  • Herkese afiyet olsun 😋.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder