Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1.5 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Tahin
- 7 adet ceviz
- Kaymak
- Antep fıstığı tozu
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabaklardan bahsetmek istiyorum. Ben kabağı dilimli bir şekilde aldım. Siz isterseniz dilimlemeden de alabilirsiniz.
- Dilimleme den aldığınızda kabakların yeşil kısmını soymanız gerekiyor.
- Soyduktan sonra istediğiniz büyüklükte kabakları dilimleyebilirsiniz. Ve kabağımızı tencereye koyuyoruz.
- Üzerine şekerimizi ekliyoruz.
- Şeker miktarı size kalmış bir şey tatlı severler daha fazla şeker kullanabilir.
- Daha az şeker de kullanabilirsiniz, şeker oranı size kalmış bir şey.
- Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz. Vaktim var derseniz bir gece de dinlendirebilirsiniz. Ben bir gece boyunca dinlendirdim.
- Dinlendikten sonra kabaklarımızı tencereye alıp pişmeye bırakıyoruz.
- Şeker dinlendiği için sulanma oluyor yani üzerine su eklemeye gerek yok. Ben yarım saat pişirdim. Kabağın cinsine göre pişirme süresinde değişiklikler olabilir.
- Kabak soğuduktan sonra servis edilir.
- Ben bir tanesini tahin ve cevizli bir tanesini sadece cevizli diğer iki tanesini de kaymak ve antep fıstığı tozu ile servis ettim. Sizler farklı şekillerde de servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. Bir dahaki tarifimde görüşmek üzere. 🤩😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder