Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Silme 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz iyice karıştırılır.
- Sonra kabarma tozu eklenir.
- Ardından kontrollü bi şekilde un ilave edilir.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
- Tavaya bol sıvı yağ eklenir orta ateşte kızmaya bırakılır.
- Bu arada hamurdan avuç içi kadar parçalar alınıp top haline getirilir ve un serperek merdaneyle açılır.
- Burada dikkat edilmesi gereken hamur eğer çok ince olursa kabarmaz, eğer kalın olursa yemesi pek hoş olmaz. O yüzden orta karar 1 cm kadar kalınlıkta açılır.
- Daha sonra su bardağı yardımıyla daire şekilleri çıkartılıp kızgın yağa atılır.
- Sıvı yağ bol ve kızgın olmalı. Yağın seviyesi hamuru içine bırakınca üste yağ çıkacak kadar çok olmalı. Kabarınca üste çıkıyor zaten.
- Hamur ters düz edilip iki tarafı da pişirilir.
- Yağlı kağıt serili servis tabağına alınarak sofraya buyur edilir 😋.
- Ben başka kalıplar ve şekillerde kullandım ama en çok bardakla daire olanlar istisnasız balon gibi kabardı.
Deneyeceklere afiyet afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder