10 Şubat 2021 Çarşamba

Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi

 

Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • Silme 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kabarmaya Doymayan Kabartma Tozlu Pişi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle süt, yumurta, sıvı yağ ve tuz iyice karıştırılır.
  • Sonra kabarma tozu eklenir.
  • Ardından kontrollü bi şekilde un ilave edilir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
  • Tavaya bol sıvı yağ eklenir orta ateşte kızmaya bırakılır.
  • Bu arada hamurdan avuç içi kadar parçalar alınıp top haline getirilir ve un serperek merdaneyle açılır.
  • Burada dikkat edilmesi gereken hamur eğer çok ince olursa kabarmaz, eğer kalın olursa yemesi pek hoş olmaz. O yüzden orta karar 1 cm kadar kalınlıkta açılır.
  • Daha sonra su bardağı yardımıyla daire şekilleri çıkartılıp kızgın yağa atılır.
  • Sıvı yağ bol ve kızgın olmalı. Yağın seviyesi hamuru içine bırakınca üste yağ çıkacak kadar çok olmalı. Kabarınca üste çıkıyor zaten.
  • Hamur ters düz edilip iki tarafı da pişirilir.
  • Yağlı kağıt serili servis tabağına alınarak sofraya buyur edilir 😋.
  • Ben başka kalıplar ve şekillerde kullandım ama en çok bardakla daire olanlar istisnasız balon gibi kabardı.
  • Deneyeceklere afiyet afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder