4 Şubat 2021 Perşembe

Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi

 

Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yumurta(2 tanesinin beyazı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 7-8 adet ince taze soğan
  • Aldığı kadar un

İçine koymak için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

  • Susam

    Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yeşillikler ince ince doğranır. Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yeşillikler ilave edilir.
  • Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapılır.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Elle yuvarlak bir şekilde ince açılır. (hamuru ince tutarsanız daha gevrek oluyor. )
  • İçine peynir koyulur. Kapatma yerleri alta gelecek şekilde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta akı sürülüp susam serpilir.
  • 150 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder