Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yumurta(2 tanesinin beyazı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 7-8 adet ince taze soğan
- Aldığı kadar un
İçine koymak için;
- 1 kase beyaz peynir
Üzerine sürmek için;
- Susam
Tereyağlı Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yeşillikler ince ince doğranır. Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yeşillikler ilave edilir.
- Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak yuvarlanır.
- Elle yuvarlak bir şekilde ince açılır. (hamuru ince tutarsanız daha gevrek oluyor. )
- İçine peynir koyulur. Kapatma yerleri alta gelecek şekilde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta akı sürülüp susam serpilir.
- 150 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder