8 Şubat 2021 Pazartesi

Kakaolu Alman Pastası Tarifi

 

Kakaolu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Muz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Kakaolu Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri eleyip ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili kalıbınıza dökelim.
  • 160 veya 180 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
  • Krema için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri katıp pişirelim piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım.
  • Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz kremadan biraz katıp arasına muz ekleyip üzerine kalan kremayı da katıp kek ile üzerini kapatalım.
  • Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim.
  • Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri dökelim.
  • Afiyet olsun. 🌸.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder