Kakaolu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Muz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kakaolu Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Kuru malzemeleri eleyip ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili kalıbınıza dökelim.
- 160 veya 180 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Krema için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri katıp pişirelim piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz kremadan biraz katıp arasına muz ekleyip üzerine kalan kremayı da katıp kek ile üzerini kapatalım.
- Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim.
- Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri dökelim.
Afiyet olsun. 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder