Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için:
- 6 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
Dolgu kreması için:
- 1 paket toz pasta kreması
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Çikolatalı ganaj için:
- Yarım paket sıvı krema(100 ml)
- 100 gram sütlü-bitter çikolata
Süsleme için:
- 1 su bardağı frambuaz
- 3 top raffaello çikolata
- Şeker inciler
- Beyaz çikolatalı sos
Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi Yapılışı
- Pastamıza pandispanyamızı hazırlayarak başlayalım.
- Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıyoruz.
- Şekeri ikisine bölüştürerek ayrı ayrı ikisini de mikserle karıştırıyoruz.
- Beyazlar traş köpüğü gibi olunca, sarılar da beyazlaşınca hazırdır.
- Sarıların olduğu kaba diğer pandispanya malzemelerini de mikserle karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.
- Beyazların olduğu karışımı ilave edip spatulayla aşağıdan yukarı doğru nazikçe karıştırıyoruz.
- Tabanını yağlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza boşaltıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kontrollü olarak yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
- Pişen pandispanyamızı fırın telinin üzerine kapatıp soğutuyoruz.
- O sırada ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı kaynatmadan ısıtıp, çikolataları ekliyoruz.
- Karıştırarak eritip başka bir kaba alıp soğutuyoruz.
- Soğuyunca mikserle karıştırarak hazır ediyoruz.
- Dolgu kremamız için de toz pasta kremamızı sütle hazırlayıp hindistan cevizini ekleyerek hazır ediyoruz.
- Pandispanyamızı 3 eşit parçaya bölüyoruz.
- Islatmak için süt ile vanilini karıştırıyoruz.
- Tabanımızı kalıbımıza yerleştirip ıslatıyoruz.
- Dolgu kremamızdan ilave edip ikinci katı yerleştiriyoruz.
- Islatıp yeniden dolgu kremamızdan ekleyip üçüncü katı yerleştiriyoruz.
- Islatıp çikolatalı ganajımızla sıvıyoruz.
- 1 gece dolapta bekletiyoruz.
- İstediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder