8 Şubat 2021 Pazartesi

Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi

 

Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için:

  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin

Dolgu kreması için:

  • 1 paket toz pasta kreması
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Çikolatalı ganaj için:

  • Yarım paket sıvı krema(100 ml)
  • 100 gram sütlü-bitter çikolata

Süsleme için:

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 3 top raffaello çikolata
  • Şeker inciler
  • Beyaz çikolatalı sos

    Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi Yapılışı

  • Pastamıza pandispanyamızı hazırlayarak başlayalım.
  • Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıyoruz.
  • Şekeri ikisine bölüştürerek ayrı ayrı ikisini de mikserle karıştırıyoruz.
  • Beyazlar traş köpüğü gibi olunca, sarılar da beyazlaşınca hazırdır.
  • Sarıların olduğu kaba diğer pandispanya malzemelerini de mikserle karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Beyazların olduğu karışımı ilave edip spatulayla aşağıdan yukarı doğru nazikçe karıştırıyoruz.
  • Tabanını yağlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza boşaltıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kontrollü olarak yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
  • Pişen pandispanyamızı fırın telinin üzerine kapatıp soğutuyoruz.
  • O sırada ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı kaynatmadan ısıtıp, çikolataları ekliyoruz.
  • Karıştırarak eritip başka bir kaba alıp soğutuyoruz.
  • Soğuyunca mikserle karıştırarak hazır ediyoruz.
  • Dolgu kremamız için de toz pasta kremamızı sütle hazırlayıp hindistan cevizini ekleyerek hazır ediyoruz.
  • Pandispanyamızı 3 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Islatmak için süt ile vanilini karıştırıyoruz.
  • Tabanımızı kalıbımıza yerleştirip ıslatıyoruz.
  • Dolgu kremamızdan ilave edip ikinci katı yerleştiriyoruz.
  • Islatıp yeniden dolgu kremamızdan ekleyip üçüncü katı yerleştiriyoruz.
  • Islatıp çikolatalı ganajımızla sıvıyoruz.
  • 1 gece dolapta bekletiyoruz.
  • İstediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder