7 Şubat 2021 Pazar

Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

 

Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • Yarım paket burçak bisküvi

Üzeri için;

  • Hazır frambuaz sos veya 1 paket çikolata sos süt ile pişirip kullanabilirsiniz

    Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Uygun tencereye süt, irmik, hindistan cevizi, şeker ve vanilyayı alıp karıştıralım ve ocağa alıp kıvam alana dek pişirelim.
  • Göz göz olunca ocaktan alalım.
  • Kalıbı su ile ıslatıp suyunu dökelim ve tatlımızı kalıba yayalım.
  • Ardından yarım paket burçak bisküvileri ufak parçalara ayırıp tatlının üzerine bastıralım.
  • Tatlı oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğuyunca kalıptan servis tabağına ters çevirelim.
  • Üzeri için ben hazır frambuaz sos kullandım siz dilerseniz 1 paket hazır çikolata sosunu arkasında yazan tarife göre pişirip onu da dökebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder