Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
İçi için;
- Yarım paket burçak bisküvi
Üzeri için;
- Hazır frambuaz sos veya 1 paket çikolata sos süt ile pişirip kullanabilirsiniz
Kalıpta Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Uygun tencereye süt, irmik, hindistan cevizi, şeker ve vanilyayı alıp karıştıralım ve ocağa alıp kıvam alana dek pişirelim.
- Göz göz olunca ocaktan alalım.
- Kalıbı su ile ıslatıp suyunu dökelim ve tatlımızı kalıba yayalım.
- Ardından yarım paket burçak bisküvileri ufak parçalara ayırıp tatlının üzerine bastıralım.
- Tatlı oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğuyunca kalıptan servis tabağına ters çevirelim.
- Üzeri için ben hazır frambuaz sos kullandım siz dilerseniz 1 paket hazır çikolata sosunu arkasında yazan tarife göre pişirip onu da dökebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder