Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz krema için:
- 500 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
Portakallı sos;
- 2 su bardağı taze portakal suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Arasına;
- Oreo bisküvi
Üst süsleme;
- Krem şanti
Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak beyaz kremayı hazırlayalım.
- Sütü, yumurta sarısı ,un şeker nişasta tencereye alıp pişirelim.
- Daha sonra pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin.
- Soğuduktan sonra içine sıvı krema koyup güzelce çırpalım .
- Sonra kaselere döküp arasına robottan çekmiş oldumuz bisküvi dökelim .Kenara alalım.
- Portakal suyu,şeker, nişasta tencereye alıp pişirelim.
- Daha sonra kaselere döküp dolaba kaldırın .
- Soğuduktan sonra servis yapın.
- Ben üstünü krem şanti ile süsledim yapacaklara afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder