7 Şubat 2021 Pazar

Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi

 

Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz krema için:

  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema

Portakallı sos;

  • 2 su bardağı taze portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Arasına;

  • Oreo bisküvi

Üst süsleme;

  • Krem şanti

    Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak beyaz kremayı hazırlayalım.
  • Sütü, yumurta sarısı ,un şeker nişasta tencereye alıp pişirelim.
  • Daha sonra pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin.
  • Soğuduktan sonra içine sıvı krema koyup güzelce çırpalım .
  • Sonra kaselere döküp arasına robottan çekmiş oldumuz bisküvi dökelim .Kenara alalım.
  • Portakal suyu,şeker, nişasta tencereye alıp pişirelim.
  • Daha sonra kaselere döküp dolaba kaldırın .
  • Soğuduktan sonra servis yapın.
  • Ben üstünü krem şanti ile süsledim yapacaklara afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder