Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Haşlanmış kara lahana yaprağı
- Haşlanmış beyaz lahana yaprağı
İç harcı için ;
- 3 su bardağı pirinç
- 2 kuru soğan
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Çay kaşığının ucuyla kimyon
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1, 5-2 su bardağı sıcak su
- Sıvıyağ
- Tuz
Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi Yapılışı بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
- İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım sıvı yağda pembeleşene dek soteleyelim.
- Ardından salçayı, baharatları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Yıkanmış pirinçleri de ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- En son suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip demlenmeye bırakalım.
- İç harcımız soğuduktan sonra sarmaları sarıp tencereye güzelce dizelim.
- Tuzunu ekleyelim. Sarmaların en üstte olanın bir alt sırasına gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Sarmaların üzerine ağırlık koyup kısık ateşte güzelce pişirelim. (ben ağırlık olarak tabak kullandım büyüklerden hep öyle görmüştüm 😊 sizde varsa güveç kapağı kullanabilirsiniz)
ben 1 saate yakın pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder