1 Şubat 2021 Pazartesi

Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi

 

Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Haşlanmış kara lahana yaprağı
  • Haşlanmış beyaz lahana yaprağı

İç harcı için ;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 kuru soğan
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1, 5-2 su bardağı sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tuz

    Kara Ve Beyaz Lahana Sarması Tarifi Yapılışı           ‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.

    1. İlk olarak soğanları küp küp doğrayalım sıvı yağda pembeleşene dek soteleyelim.
    2. Ardından salçayı, baharatları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
    3. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
    4. En son suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirip demlenmeye bırakalım.
    5. İç harcımız soğuduktan sonra sarmaları sarıp tencereye güzelce dizelim.
    6. Tuzunu ekleyelim. Sarmaların en üstte olanın bir alt sırasına gelecek kadar sıcak su ekleyelim.
    7. Sarmaların üzerine ağırlık koyup kısık ateşte güzelce pişirelim. (ben ağırlık olarak tabak kullandım büyüklerden hep öyle görmüştüm 😊 sizde varsa güveç kapağı kullanabilirsiniz)

    ben 1 saate yakın pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder