19 Şubat 2021 Cuma

Macaron Tarifi Yapılışı

 

Macaron Tarifi İçin Malzemeler

Macaron:

  • 100 gram badem unu
  • 150 gram pudra şekeri
  • 75 gram yumurta akı (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) dl) oda sıcaklığında
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 50 gram şeker
  • Gıda boyası

Kremi:

  • 50 ml sıvı krema
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram çilek reçeli
  • 3-4 damla gıda boyası

Kremasına renkler:

  • Pembe: kırmızı boya + 50 gram çilek veya ahududu reçeli
  • Turuncu: sarı kırmızı boya + portakal kabuğu
  • Sarı: sarı boya + 100 gram lemoncurd 100 gram labne peyniri
  • Mavi: mavi boya + böğürtlen reçeli
  • Yeşil: (sarı+mavi) boya + antep fıstığı

    Macaron Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yumurta akı tuz ile beraber köpük olana kadar mikser ile çırpılır,.
  • İçerisine şeker azar azar ilave edilerek çırpınmaya devam edilir ve katılaşması sağlanır.
  • Bir kaç damla gıda boyası eklenir.
  • Badem unu ve pudra şekeri karışımı yavaşça yumurta akına eklenerek hafifçe karıştırılır.
  • Hamur ne katı nede cıvık olmalı.
  • Hazır olan hamur tulumba poşetine konarak kağıt serili tepsiye yaklaşık 28 ile 40 adet arası 2- 2, 5 cm eninde yuvarlaklar olacak şekilde sıkılır.
  • Tepsi hafifçe masaya bir iki kez vurulur ki eğer macaronda havacıklar varsa yok edilir.
  • Bu şekilde macaronlar tepside oda sıcaklığında yarım saat 1 saat dinlendirilir.
  • Üzerinin kabuk bağlaması için.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli farlı fırına tepsiler girdikten sonra derecesi hemen 140 a indirilir ve yaklaşık 12-15 dakika pişirilir.
  • Pişen macaronların tepsi üzerinde soğuması beklenir.
  • Bu arada kreması için sıvı krema 1-2 taşım kaynatılır.
  • İçine beyaz çikolata ilave edilir.
  • Çikolata eriyince tereyağ eklenir.
  • Reçel ve boya gıdası eklenir ve 1 saat oda sıcaklığında katılaşması sağlanır. Daha sonra 1 saatte buzdolabında bekletilir.
  • Hazır olan macaronların yarısına krema sürülür diğer yarısı da üzerine kapatılarak kapalı kutularda buzdolabında muhafaza edilir.
  • Not: badem unu için bademler kağıt serili tepside 175 dereceli fırında 15 dakika kavrularak robotta çekilir.Afiyet olsun.Hayırlı kandiller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder