Narlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 1 lt süt
- 1 su bardağı nar suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 vanilya
Narlı sos için
- 1, 5 su bardağı nar suyu
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tanelenmiş nar
- 1.5 yemek kaşığı nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
Narlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve nar suyunu tenceremize alalım çırpıcıyla çırptıktan sonra ocağa alalım.
- Muhallebimiz kaynamaya başlayınca 2dk sonra altını kapatıp içerisine1 paket vanilyayı ilave edip muhallebiyi hızlıca karıştırıyoruz ve kuplara pay ediyoruz.
- Nar suyu, su, nişasta ve şekeri küçük bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan nar peltesinin altını kapatıp nar tanelerini koyun ve hızlıca karıştırın.
- Kuplardaki muhallebi ılıyınca ve yaptığımız sosyal ılıyınca muhallebinin üst kısmına doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder