18 Şubat 2021 Perşembe

Narlı Muhallebi Tarifi

 

Narlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya

Narlı sos için

  • 1, 5 su bardağı nar suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tanelenmiş nar
  • 1.5 yemek kaşığı nişastası
  • 3 yemek kaşığı şeker

    Narlı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve nar suyunu tenceremize alalım çırpıcıyla çırptıktan sonra ocağa alalım.
  • Muhallebimiz kaynamaya başlayınca 2dk sonra altını kapatıp içerisine1 paket vanilyayı ilave edip muhallebiyi hızlıca karıştırıyoruz ve kuplara pay ediyoruz.
  • Nar suyu, su, nişasta ve şekeri küçük bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdığınız sosu, nar renginde şeffaf bir kıvam alana kadar pişirin.
  • Kıvam alan nar peltesinin altını kapatıp nar tanelerini koyun ve hızlıca karıştırın.
  • Kuplardaki muhallebi ılıyınca ve yaptığımız sosyal ılıyınca muhallebinin üst kısmına doldurun ve soğuması için buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder