1 Şubat 2021 Pazartesi

Kat Kat Çıtır Çıtır Kaşarlı Sivas Katmeri Tarifi

 

Kat Kat Çıtır Çıtır Kaşarlı Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram tereyağ
  • 7,5 su bardağı un
  • 400 gram kaşar peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

    Kat Kat Çıtır Çıtır Kaşarlı Sivas Katmeri Tarifi Yapılışı

  • Sütü, suyu, tuzu, kabartma tozunu geniş bir kabın içine alalım.
  • Üzerine kontrollü bir şekilde azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirelim dinlenen hamuru 8 bezeye ayırıp 15 dakika daha dinlendirelim.
  • Bezeleri açabildiğimiz kadar açalım önceden erittiğimiz tereyağın içine sıvı yağı ekleyip her birini yağlayıp katlayalım.
  • 1 katmer için2 beze kullanıyoruz bu ölçüden 4 katmer çıkıyor yağlayıp katladığımız hamurun içindeki tereyağı donunca oklava veya merdane yardımıyla kare şeklinde açıyoruz.
  • İçine kaşar koyup katlıyoruz üzerini bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz .
  • Üzerine susam ve çörek otu serpiştiriyoruz 180 derece fırın da ara ara kontrollü bir şekilde pişiriyoruz afiyet olsun 👩🏻‍🍳❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder