Kat Kat Çıtır Çıtır Kaşarlı Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram tereyağ
- 7,5 su bardağı un
- 400 gram kaşar peynir
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Kat Kat Çıtır Çıtır Kaşarlı Sivas Katmeri Tarifi Yapılışı
- Sütü, suyu, tuzu, kabartma tozunu geniş bir kabın içine alalım.
- Üzerine kontrollü bir şekilde azar azar unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirelim dinlenen hamuru 8 bezeye ayırıp 15 dakika daha dinlendirelim.
- Bezeleri açabildiğimiz kadar açalım önceden erittiğimiz tereyağın içine sıvı yağı ekleyip her birini yağlayıp katlayalım.
- 1 katmer için2 beze kullanıyoruz bu ölçüden 4 katmer çıkıyor yağlayıp katladığımız hamurun içindeki tereyağı donunca oklava veya merdane yardımıyla kare şeklinde açıyoruz.
- İçine kaşar koyup katlıyoruz üzerini bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz .
- Üzerine susam ve çörek otu serpiştiriyoruz 180 derece fırın da ara ara kontrollü bir şekilde pişiriyoruz afiyet olsun 👩🏻🍳❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder