16 Şubat 2021 Salı

Kendini Kek Zanneden Kurabiye Tarifi

 

Kendini Kek Zanneden Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin ve tereyağ yarı yarıya
  • 1 su bardağından bir parmak az şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak az süt (üzerini yoğurt suyu ile tamamlayalım)
  • 2 su bardağı un
  • 1 büyük paket kakao
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Ara dolgu için ;

  • Karamel (hazır da kullanabilirsiniz)

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı ekmeğe sürmelik çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kendini Kek Zanneden Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yağ ve şeker karıştırma kabına alınır.
  • Yüksek devirde çırpılır.
  • Sırası ile yumurta ,süt ve yoğurt suyu karışımı eklenir. Bir tur daha karıştırılır.
  • Katı malzemeler elenir ve yavaş yavaş eklenir. Harika bir hamur oluyor.
  • Sıkma torbasına alınır isteğe bağlı belirli aralıklarla büyük veya küçük parçalar sıkılır.
  • Önceden ısıtılmış 180°lik fırında 10dk pişirilir.
  • Buzdolabı poşetine karamel koyulur ucu kesilir her bir kurabiyenin düz tarafına sıkılır.
  • Diğer kurabiye üzerine koyulur.
  • Ekmeğe sürülmelik çikolataya bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir akıcı kıvam elde edilir.
  • Oda buzdolabı poşetine koyulur poşetin ucu minik kesilir üzerine çikolata ile çizikler yapılır.
  • Not 👉 buzlukta saklanabilir.

    Afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder