Misket Köfteli Mantar (Nefis Bir Fırın Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket mantar
- 2 domates
- 1 kapya biber
- 2 sivri biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Köftesi için
- 200 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 fiske karabiber, kimyon, tuz
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş ekmek
- 1 yumurta
- 1 diş sarımsak
Sosu için
- Yukarıda da yazmışım 1 bardak su
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
Misket Köfteli Mantar (Nefis Bir Fırın Yemeği) Tarifi Yapılışı
- Önce köfteyi hazırlıyoruz. Kıymanın içine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Yumurtayı ekliyoruz. Baharatları katip köfteyi iyice yoğurup misket gibi elimizde ceviz büyüklüğün de yuvarlayıp dolaba koyuyoruz.
- Mantarları yıkamıyoruz çünkü çok su çekmemesi için temiz bir bezle siliyoruz ve şöyle bir suya tutuyoruz. Kökleri çıkartıyoruz.
- Ve borcama diziyoruz.
- Köfteleri tavada hafif kızartıp mantarların üstüne yerleştiriyoruz. (eğer isterseniz köfteleri kızartmadan koyabilirsiniz fakat hafif kızarınca lezzetli oluyor)
- Domates ve biberleri aralara yerleştirip salçalı sosunu üzerine gezdirerek döküyoruz.
- Tuzunu atıp zeytinyağını üzerine döküyoruz.
- 180 derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder