Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet çeri domates
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Şehzade Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları iri iri doğrayıp kızartıyoruz.
- Etleri haşlıyoruz.
- Borcama önce patlıcanları ekliyoruz.
- Sonra biberleri kızartıp patlıcanların üzerine ekliyoruz.
- Haşlanan etleri ekliyoruz.
- En üste doğradığımız çeri domatesleri ekliyoruz.
- 2 su bardağı suya salçayı ve baharatları ekleyip kaynatıp sosu hazırlıyoruz.
- Borcama hazırladığımız sosu döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dakika arası pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder