Kırmızı Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tart ı̇çı̇n;
- 100 gram soğuk tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı un (250 ml lik bardak)
Meyve sosu ı̇çı̇n;
- 1 kase frenk üzümü
- 1 kase kırmızı erik
- 1 kase kokulu üzüm
- 1 adet elma
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı Meyveli Tart Tarifi Yapılışı
- Tart için soğuk tereyağını rondodan 1 -2 kez geçirelim.
- Ardından şekeri, yumurtayı ve unu az az ekleyerek hamur toplanmaya başlayana kadar rondodan geçirelim.
- Hamuru elimizle çok işlem yapmadan streç filmin üzerine alalım ve ufak dokunuşlar yaparak biraz büyütelim ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Tartımızı dolaptan çıkarıp 3 te bir lik kısmını üzerlerini süslemek için kenara ayıralım.
- Ayırdığımız hamuru işlem yapana kadar dolapta bekletelim.
- Şekil verirken tereyağ kendini salmayacak bize kolaylık sağlayacaktır.
- Büyük tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında açalım ve tart kalıbının ölçüsüne uygun yuvarlak şekil verelim.
- Tart kalıbımızın tabanını tereyağ ile yağlayalım.
- Yağlı kağıttan ince uzun kağıtlar kesip tabana yerleştirelim.
- Üzerine yuvarlak kestiğimiz tart hamurlarını yerleştirip tart kabının şeklini alması için her tarafına bastıralım.
- Tartın üzerine tekrar kare kare kestiğimiz yağlı kağıtları yerleştirip üstlerine nohut gibi ağırlık koyalım ve fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
- Ardından nohutları çıkarıp iç kısımlarının pişmesi için biraz daha fırınlayalım.
- Kırmızı meyveli sosumuz için tüm malzemeleri bir kaba alalım yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
- Kıvam alınca ocağın altını kapatıp blendırdan geçirip soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkardığımız tartların içerisine sostan eşit şekilde yayalım.
- Ayırdığımız hamurdan elimizdeki kalıplarla üzerlerine şekil verip fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca hafif ılımasını bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpelim.
Afı̇yet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder