7 Şubat 2021 Pazar

Kırmızı Meyveli Tart Tarifi

 

Kırmızı Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart ı̇çı̇n;

  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un (250 ml lik bardak)

Meyve sosu ı̇çı̇n;

  • 1 kase frenk üzümü
  • 1 kase kırmızı erik
  • 1 kase kokulu üzüm
  • 1 adet elma
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

    Kırmızı Meyveli Tart Tarifi Yapılışı

  • Tart için soğuk tereyağını rondodan 1 -2 kez geçirelim.
  • Ardından şekeri, yumurtayı ve unu az az ekleyerek hamur toplanmaya başlayana kadar rondodan geçirelim.
  • Hamuru elimizle çok işlem yapmadan streç filmin üzerine alalım ve ufak dokunuşlar yaparak biraz büyütelim ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Tartımızı dolaptan çıkarıp 3 te bir lik kısmını üzerlerini süslemek için kenara ayıralım.
  • Ayırdığımız hamuru işlem yapana kadar dolapta bekletelim.
  • Şekil verirken tereyağ kendini salmayacak bize kolaylık sağlayacaktır.
  • Büyük tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında açalım ve tart kalıbının ölçüsüne uygun yuvarlak şekil verelim.
  • Tart kalıbımızın tabanını tereyağ ile yağlayalım.
  • Yağlı kağıttan ince uzun kağıtlar kesip tabana yerleştirelim.
  • Üzerine yuvarlak kestiğimiz tart hamurlarını yerleştirip tart kabının şeklini alması için her tarafına bastıralım.
  • Tartın üzerine tekrar kare kare kestiğimiz yağlı kağıtları yerleştirip üstlerine nohut gibi ağırlık koyalım ve fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Ardından nohutları çıkarıp iç kısımlarının pişmesi için biraz daha fırınlayalım.
  • Kırmızı meyveli sosumuz için tüm malzemeleri bir kaba alalım yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alınca ocağın altını kapatıp blendırdan geçirip soğumaya bırakalım.
  • Fırından çıkardığımız tartların içerisine sostan eşit şekilde yayalım.
  • Ayırdığımız hamurdan elimizdeki kalıplarla üzerlerine şekil verip fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarınca hafif ılımasını bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpelim.
  • Afı̇yet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder