Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşburnu
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı kuru üzüm
Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi Yapılışı
- Kuşburnuyu temizleyip yıkayıp iyice yumuşayıncaya kadar sıcak suda haşlıyoruz.
- Haşlanan kuşburnuyu soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra bir kevgir yardımıyla iyice ezerek çekirdeklerini çıkarıyoruz.
- Kuşburnu çekirdeklerinden çıkardıktan sonra suyunu tenceremize alıp ocağa koyuyoruz kaynamasını bekliyoruz .
- Kaynamaya başlayan kuşburnunun içerisine 1 su bardağı kuru üzümü ilave ediyoruz.
- 2 su bardağı toz şekeri ekliyoruz .
- 5 dakika kaynadıktan sonra bir su bardağı toz şekeri soğuk suyla iyice çırptıktan sonra kuşburnunun içerisine katıyoruz.
- Kıvam almasını sağlayacaktır .
- Bu şekilde 20-25 dakika daha kaynatıyoruz .
- Sütlaç kıvamına gelen kuş burnumuzu sıcak sıcak kaseleri boşaltıyoruz.
- İsteğe göre ceviz hindistan cevizi yeşil fıstık ile de süsleyebilirsiniz.
- Bir kilo kuşburnundan çok fazlaca tatlı olacaktır isteğe göre kuşburnunun suyunun yarısını komposto da yapabilirsiniz yarısını tatlı için kullanmanız yeterlidir afiyet şifa olsun inşallah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder