10 Şubat 2021 Çarşamba

Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi

 

Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşburnu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı kuru üzüm

    Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi Yapılışı

  • Kuşburnuyu temizleyip yıkayıp iyice yumuşayıncaya kadar sıcak suda haşlıyoruz.
  • Haşlanan kuşburnuyu soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra bir kevgir yardımıyla iyice ezerek çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  • Kuşburnu çekirdeklerinden çıkardıktan sonra suyunu tenceremize alıp ocağa koyuyoruz kaynamasını bekliyoruz .
  • Kaynamaya başlayan kuşburnunun içerisine 1 su bardağı kuru üzümü ilave ediyoruz.
  • 2 su bardağı toz şekeri ekliyoruz .
  • 5 dakika kaynadıktan sonra bir su bardağı toz şekeri soğuk suyla iyice çırptıktan sonra kuşburnunun içerisine katıyoruz.
  • Kıvam almasını sağlayacaktır .
  • Bu şekilde 20-25 dakika daha kaynatıyoruz .
  • Sütlaç kıvamına gelen kuş burnumuzu sıcak sıcak kaseleri boşaltıyoruz.
  • İsteğe göre ceviz hindistan cevizi yeşil fıstık ile de süsleyebilirsiniz.
  • Bir kilo kuşburnundan çok fazlaca tatlı olacaktır isteğe göre kuşburnunun suyunun yarısını komposto da yapabilirsiniz yarısını tatlı için kullanmanız yeterlidir afiyet şifa olsun inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder