Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (1 tam, diğerinin akı)
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için; 1 tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
- Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Yağlanmış borcama aralıklarla dizin.
- Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın.
- Kayısı çekirdeği bastırın üstüne.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen şekerpareleri, tepsiden ilk sıcaklığı çıkan şekerpare üzerine ılık şerbeti dökün.
- Üzerlerine tatlı kayısı çekirdeği.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder