10 Şubat 2021 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 tam, diğerinin akı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için; 1 tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
  • Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Yağlanmış borcama aralıklarla dizin.
  • Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın.
  • Kayısı çekirdeği bastırın üstüne.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şekerpareleri, tepsiden ilk sıcaklığı çıkan şekerpare üzerine ılık şerbeti dökün.
  • Üzerlerine tatlı kayısı çekirdeği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder