7 Şubat 2021 Pazar

Kıymalı Kabak Sandal Tarifi

 

Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük boy kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Domates

    Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Önce kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp tencereye koyuyorum.
  • Üzerine suyu koyup çok öldürmeden haşlamaya bırakıyorum.
  • İçini hazırlamak için tavamı alıyor yağımı koyuyor, yemeklik doğradığım soğanımı yağda  çeviriyorum.
  • Peşine  kıymayıda koyup biraz pişiriyorum yeşil ve kırmızı biberleriminde ince doğrayıp  onlarıda ilave ediyorum.
  • Sarımsağımıda ilave edip baharatlarıda koyduktan sonra biraz daha pişiriyorum.
  • Haşladığım kabaklarımı kaşık yardımıyla içlerini alıyorum ve  pişirme tepsimin içine yerleştiriyorum.
  • Yaptığım harcımı  kabaklarımın içine yerleştiriyorum.
  • Rendelediğim kaşarlarımı üzerlerine koyuyorum ve domates dilimlerimi üzerlerine koyup 200 derecelik fırına  verip kaşarların üzeri  kızarana kadar pişiriyorum.
  • Fırından çıkardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun🌹🌹🤗.
  • Not:kabakların ortasından çıkanları  yoğurt ve limonlayıp isteğinize göre ilavelerde yapabilirsiniz. Ben böyle yapıp yiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder