13 Şubat 2021 Cumartesi

Kıymalı Mini Pide Tarifi

 

Kıymalı Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su

Kıymalı Harç İçin;

  • 500g kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Kenarlarına sürmek için;

  • Tereyağı

    Kıymalı Mini Pide Tarifi Yapılışı

  • Pidemizin hamuru için yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz şeklinde çukurlaştıralım.
  • Açtığımız çukurun içerisine instant mayamızı, tuzu, şekeri ve suyu dökelim.
  • Kenarlarından unu alarak elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olması gerekmekte.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra üzerini streç film ile kapatalım ve üzerine temiz bir bez de örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz mayalanırken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına aldığımız kıymamızın üzerine, doğradığımız yeşil ve kırmızı biberi, soğanı, biber salçasını, domates salçasını, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberi, tuzu ve sıvı yağı ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, unladığımız tezgaha alalım. Havasının çıkması için bir kaç kez daha yoğuralım.
  • Ardından hamurumuzu 2 eşit parçaya, o parçaları da 8 eşit parçaya bölerek beze haline getirelim. Toplamda 16 adet beze elde etmiş olduk.
  • Bezelerimizi tek tek tezgaha alalım ve üzerine elimizle biraz bastırdıktan sonra merdane yardımı ile uzunlamasına olacak şekilde açalım. Tüm bezelerimizi bu şekilde açalım ve pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsimize alalım. Bir tepsiye 6 ya da 8 adet sığıyor. Bu yüzden bunların iç harcını koyarak pişmeye bırakalım bizde o sırada kalanları hazırlayalım.
  • Açtığımız pidelerin ortasına, kenarlarında biraz boşluk kalacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim, Kenar kısımlar iç harcın üzerine gelecek şekilde katlayalım. Uçlarının açılmaması için üst üste getirerek bastıralım.
  • Hazırladığımız pidelerimizin kenarların çırptığımız yumurta sarısından sürelim.
  • Fırına girmeye hazır pidelerimizi 190°C fırında güzelce kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Bu sırada bizde aynı adımları uygulayarak diğer diğer tepsimizi hazırlayalım.
  • Fırından çıkan pidelerimizin kenarlarına tereyağı sürüp bir bez ile kapatarak yumuşamalarını sağlayalım. Kıymalı mini pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder