7 Şubat 2021 Pazar

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı tercihen margarin(oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmalı iç harcımızı hazırlıyoruz.
  • Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  • Bir tavaya alıp üzerine şekeri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir sekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
  • Görseldeki gibi şekil isterseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba bastırıyoruz.
  • Orta kısmına elmalı harçtan koyup kapatıyoruz.
  • Arzu ederseniz başka şekillerde de yapabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurlarımızı diziyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra uzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder