Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı tercihen margarin(oda ısısında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmalı iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Bir tavaya alıp üzerine şekeri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir sekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Görseldeki gibi şekil isterseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba bastırıyoruz.
- Orta kısmına elmalı harçtan koyup kapatıyoruz.
- Arzu ederseniz başka şekillerde de yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurlarımızı diziyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzerleri çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra uzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder