7 Şubat 2021 Pazar

Çılbır Tarifi

 

Çılbır Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Biraz pul biber

    Çılbır Tarifi Yapılışı

  • Sarımsağı rendeleyin ve yoğurt ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Tereyağını küçük bir tava veya tencerede eritin ve karıştırın. Tencereyi kenara alın.
  • Başka bir küçük tencerede su kaynatın ve sirkeyi ilave edin. Ocağın altını biraz kısıp hafif kaynayan suyu tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın ve bir girdap olmasını sağlayın.
  • Bir kaseye kırdığınız yumurtayı yavaşça suya yakın bir şekilde oluşturduğunuz girdapın içerisine dökün ve 3 dakika kadar kaynatın.
  • Diğer yumurtaya aynı işlemi uygulayın.
  • Kevgir yardımı ile yumurtaları sudan alın.
  • Servis etmek için ilk olarak yoğurdu servis tabağına alın.
  • Üzerine eritilmiş yağdan dökün ve yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
  • Üzerine pul biber serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder