7 Şubat 2021 Pazar

Yumoş Yumoş Açma Tarifi

 

Yumoş Yumoş Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet kuru maya (yoksa yarım yaş maya)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Tereyağ

    Yumoş Yumoş Açma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle aldığımız kaba eğer sütümüz soğuksa biraz sıcak su ile dengeleyerek su ve sütü koyuyoruz.
  • Bir dolu tatlı kaşığı tuzu serpelim.
  • Yumurtaların sarılarını açmanın üzeri için ayırarak aklarını kaba aktaralım.
  • Daha sonra şeker, yağ ve en son mayayı katarak karıştıralım.
  • Unumuzu yavaş yavaş ilave edelim ki çok yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Ben yaklaşık bir klodan bir bardak az bir un kullandım. Çok az elinize yapışabilir en son aşamada.
  • Mayalanması için 30-40 dk bandında bekletelim.
  • Hamurumuz mayalandı. Zemine ve elimize çok az sıvı yağ damlatarak kabından çıkaralım.
  • Hiç bir şekilde un değdirmeden masanın üzerinde kare şeklinde açalım.
  • Yumuşak tereyağ ile elimizle minik minik parçalar alarak hamurun üzerine yayalım.
  • Hamuru kenarlardan katlayarak kare şeklinde bir görüntü oluşturalım.
  • Rulet yardımı ile hamuru en son uzun parçalar halinde keselim.
  • Elimiz ile döndürerek açma şeklini verelim.
  • Yumurtalarımızı açmalarımıza sürelim.
  • Tepsideki açmalarımızın üzerine isteğe göre haşhaş, çörekotu, susam serpelim.
  • 200 derecelik önceden ısıltılmış fırında yaklaşık yirmi dakika pişirelim.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağ dolaştıralım ki parlak bir görüntü versin. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder