Yumoş Yumoş Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet kuru maya (yoksa yarım yaş maya)
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Tereyağ
Yumoş Yumoş Açma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle aldığımız kaba eğer sütümüz soğuksa biraz sıcak su ile dengeleyerek su ve sütü koyuyoruz.
- Bir dolu tatlı kaşığı tuzu serpelim.
- Yumurtaların sarılarını açmanın üzeri için ayırarak aklarını kaba aktaralım.
- Daha sonra şeker, yağ ve en son mayayı katarak karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş ilave edelim ki çok yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Ben yaklaşık bir klodan bir bardak az bir un kullandım. Çok az elinize yapışabilir en son aşamada.
- Mayalanması için 30-40 dk bandında bekletelim.
- Hamurumuz mayalandı. Zemine ve elimize çok az sıvı yağ damlatarak kabından çıkaralım.
- Hiç bir şekilde un değdirmeden masanın üzerinde kare şeklinde açalım.
- Yumuşak tereyağ ile elimizle minik minik parçalar alarak hamurun üzerine yayalım.
- Hamuru kenarlardan katlayarak kare şeklinde bir görüntü oluşturalım.
- Rulet yardımı ile hamuru en son uzun parçalar halinde keselim.
- Elimiz ile döndürerek açma şeklini verelim.
- Yumurtalarımızı açmalarımıza sürelim.
- Tepsideki açmalarımızın üzerine isteğe göre haşhaş, çörekotu, susam serpelim.
- 200 derecelik önceden ısıltılmış fırında yaklaşık yirmi dakika pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağ dolaştıralım ki parlak bir görüntü versin. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder