Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket lazanya( barilla collezıone lasagne 500 gram kullandım.)
İç harcı için;
- 500gr tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 3yemek kaşığı domates biber salçası
- 4 adet kapya biber
- Toz tavuk sosu
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2. 5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- Muskat
- Karabiber
Üstü için;
- Kaşar peyniri
Lazanya Tarifi Yapılışı
- Tavukları küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye yağ döküp soğanları ince ince kesip koyuyoruz biraz karıştırıp tavukları atıyoruz
- Üstüne yarım su bardağı su döküp tavukların iyice pişmesini bekliyoruz.
- Ardından salçamızı ve kapya biberimizi de koyup toz tavuk sosumuzu, tuzunu, karabiberini, muskatı da ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Ayrı bi tencerede beşamel sosu hazırlıyoruz tereyağını koyup unu ekliyoruz iyice karıştırdıktan sonra sütü yavaş yavaş döküyoruz.
- Ardından muskat ekleyip topaklanmamasına dikkat edelim.
- Daha sonra dikdörtgen borcamımıza öncelikle en altına iç harcımızı ardından lazanya makarnamızı beşamel sosunu yerleştirip üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz.
- Tekrar iç harcımızı lazanyaları yerleştiriyoruz üstüne tekrardan beşamel sos döküp kaşar peyniri rendesini koyuyoruz.
- Ben 1 paket lazanyayı dikdörtgen borcamda kullandığım için bu şekilde 3 kere aynı işlemi devam ediyorum.
⬇️tekrar ediyorum ⬇️.
İç harç + lazanya +beşamel sos + kaşar peyniri rendesi (3 kere bu verdiğim sıralı şekilde olacak ).
20 dakika bekletiyoruz lazanyalar yumuşasın diye. 20 dakika bekledikten sonra 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder