1 Şubat 2021 Pazartesi

Pırasalı Poğaça Tarifi

 

Pırasalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya
  • 6-6, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için ;

  • 4 adet pırasa
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Üzerine sürmek için ;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Serpmek için kekik yada susam

    Pırasalı Poğaça Tarifi Yapılışı‎                                           بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.

    1. İlk olarak soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağ ile soteleyelim.
    2. Sotelenen soğanların üzerine salça ekleyip 1 dakika kavuralım .
    3. Ardından halka halka doğranmış pırasaları ekleyelim ve pırasalar pişene dek soteleyelim.
    4. En son baharat ve tuzunu ekleyip 1-2 dakika daha kavurup soğumaya bırakalım.
    5. Hamur için önce ılık su, şeker ve mayayı iyice karıştıralım.
    6. Maya eridikten sonra sıvı yağ ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım.
    7. En son unu azar azar ekleyerek yoğuralım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
    8. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlatalım ve elimizle baktırıp çay tabağı kadar büyütelim içerisine harcımızdan ekleyip kapatalım ve yuvarlatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
    9. 20 dakika da üzerini örtüp tepside mayalandıralım.
    10. Ardından üzerine çırpılmış yumurta ve yağı sürelim. Kekik serpelim.
    11. 165 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 30-35 dakikada pişiyor.

    Afiyet olsun inşallah ☺️🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder