16 Şubat 2021 Salı

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2.paket burçak bisküvi
  • 60.gr margarin
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Kreması için;

  • 300 gr labne
  • 200 gr krema
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi

Limon sosu için;

  • 2 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 1 yumurta 

    Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı 

  • Alt tabanı için bisküvileri robottan geçirelim hepsini kelepçeli kalıbın altına ve kenarlarına yağlı kâğıt serip bisküvili harcı bir kaşık yardımıyla iyice bastırıp yayalım.
  • Labne krema ve şekeri 3-4 dakika kıvam alana dek mikserle çırpalım .
  • Daha sonra limon rendesi un nişasta ve vanilyayı ilave edelim tekrar çırpalım .
  • Ardında yumurtaları tek tek kırıp çırpalım bisküvili tabanın üzerine yayalım ve bir kaç defa tezgaha vurup içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Önceden ısıttığın 160 derece fırın içerisine bir kap sıcak su yerleştirip 45 dakika boyunca fırını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • 45 dk sonra cheesecakemizi kontrol ediyoruz fırını kapatıp 10 dk boyunca içinde bekletiyoruz hemen çıkartırsanız büyük bir çökme oluşabilir.
  • 10 dk sonra fırından alıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.
  • Yumurta hariç tüm malzemeler tencereye alınır hafif kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatıp 1 yumurtayı iyice çırpıyoruz ve azar azar sosun içine ilave edip hızlıca çırpıyoruz ki yumurta pişmesin .
  • Daha sonra tekrar ocağın altını açıyoruz iyice koyulaşınca sosumuzu kenara alıp soğutuyoruz.
  • Ardından cheesecakemizin üzerine döküp yayıyoruz en az 3 saat dinlendirip istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun 👍🌟😋🤗🍋🍋🍋🍋🍋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder