7 Şubat 2021 Pazar

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi

 

Lokanta Usulü Bulgur Pilavı  Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı domates sosu ya da rendelenmiş 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su

    Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pilav tenceresine sıvı yağımızı alalım.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, yeşil biber, kırmızı biberi ilave ederek sebzelerin diriliği gidene kadar kavurmaya başlayalım.
  • Tereyağını da ilave ederek 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Rendelediğimiz domates ya da domates sosunu, domates ve biber salçasını, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirelim.
  • Yıkadığımız bulguru da ekleyelim, karıştırarak 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Kavrulan bulgurumuza sıcak suyu ekleyelim ve karıştıralım. Elinizde varsa tavuk suyu ya da et suyu da kullanabilirsiniz.
  • Tenceremizin kapağını kapatalım ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, kapağın altına kağıt havlu yerleştirerek 15 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Pilavımızı nazikçe karıştırdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder