7 Şubat 2021 Pazar

Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi

 

Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Tartolet hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 paket krem şanti

    Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi Yapılışı

  • Tüm hamur malzemelerini kabımıza alalım.
  • Hamurumuzu yoğuralım tezgâhımızda merdaneyle açalım.
  • Çiçek şeklindeki kalıbımızla kesip haşladığımız muffin tepsisine dizelim.
  • Tabanına çatalla delikler açıp 200°alt üst ayaradaki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye alalım koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
  • Hafif ılındıktan sonra krem santiyi toz şekilde ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Soğuyunca sıkma torbasına alıp soğuyan tartoletlerimizin üzerine sıkalım. Afiyet olsun 🍋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder