Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Tartolet hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- Limon kabuğu rendesi
- 1 paket krem şanti
Porsiyonluk Kremalı Tartolet Tarifi Yapılışı
- Tüm hamur malzemelerini kabımıza alalım.
- Hamurumuzu yoğuralım tezgâhımızda merdaneyle açalım.
- Çiçek şeklindeki kalıbımızla kesip haşladığımız muffin tepsisine dizelim.
- Tabanına çatalla delikler açıp 200°alt üst ayaradaki fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencereye alalım koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
- Hafif ılındıktan sonra krem santiyi toz şekilde ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Soğuyunca sıkma torbasına alıp soğuyan tartoletlerimizin üzerine sıkalım. Afiyet olsun 🍋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder