Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Toz biber
- 1 adet küp şeker
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı domates sos
- 2 çay bardağı bezelye
Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- Etlerimiz yıkanıp düdüklü tencereye alınır üzerine geçecek kadar su ilave edilip 15-20 dk kadar pişirilir.
- Suyu süzülüp etler bir kenara alınır.
- Soğan ve biber yemeklik doğranır sıvı yağda sotelenir üzerine etlerimiz eklenip bir iki daha çevrilir.
- Salça ,domates sos,tuz ,küp şeker ve baharatlarda ayarlanıp sotelenmeye devam edilir.
- Et sote kıvamlı sosumuzun üzerine patates havuç ve bezelyede eklenir.
- Üzerine etimizden kalan suyumuz üzerine çıkacak kadar eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Sebzeler yumuşayınca suyunu çekip özleşinceye kadar pişirilir.
- 20 dk kadar kontrollü pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp dinlendirilir.
Ardından servise hazır afiyet olsun 🤗👌🏻çok lezzetli bir tencere yemeği lokantada yediğimiz kıvam ve lezette oluyor👍🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder