9 Şubat 2021 Salı

Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Toz biber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • 2 çay bardağı bezelye

    Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Etlerimiz yıkanıp düdüklü tencereye alınır üzerine geçecek kadar su ilave edilip 15-20 dk kadar pişirilir.
  • Suyu süzülüp etler bir kenara alınır.
  • Soğan ve biber yemeklik doğranır sıvı yağda sotelenir üzerine etlerimiz eklenip bir iki daha çevrilir.
  • Salça ,domates sos,tuz ,küp şeker ve baharatlarda ayarlanıp sotelenmeye devam edilir.
  • Et sote kıvamlı sosumuzun üzerine patates havuç ve bezelyede eklenir.
  • Üzerine etimizden kalan suyumuz üzerine çıkacak kadar eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Sebzeler yumuşayınca suyunu çekip özleşinceye kadar pişirilir.
  • 20 dk kadar kontrollü pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılıp dinlendirilir.
  • Ardından servise hazır afiyet olsun 🤗👌🏻çok lezzetli bir tencere yemeği lokantada yediğimiz kıvam ve lezette oluyor👍🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder