Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 2-3 adet orta boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- Tuz, pulbiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
Üzeri için:
- 100 gram kaşar peyniri
Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi Yapılışı
- Geniş bir tencereye sıvı yağ ilave edip üzerine sebzeleri pişme sırasına göre ilave edelim .
- Önce yemeklik doğranmış kuru soğanı, peşinden kapya biberi, havucu ila edelim.
- Sebzeler diriliğini kaybettiğinde isteğe bağlı birazda pul biber ilave edelim.
- Son olarak ince doğranmış pırasayı ilave edip tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişirelim.
- 2o ila 30 dak süresinde yemek pişecektir.
- Pırasa hazır olduktan sonra beşamel sosu hazırlayalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp eritelim uzerlerine 2 yemek kaşığı un ilave edip unun kokusu çıkana kadar karıştıralım
- Üzerine 2 su bardağı sutu azar azar ilave edip sürekli çırpıcıyla çırpalım.
- Sosumuz kıvam almaya başladığında üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Hazır olan sosu ocaktan alalım.
- Uygun bir tepsiye ve ya borcama pırasa yemeğini yayalım.
- Üzerine önce beşamel sosu sonra ise kaşar peynirini gezdirelim.
- Ve yemeğimizi 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
- Fırından çıkan yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder