9 Şubat 2021 Salı

Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi

 

Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2-3 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pulbiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar peyniri

    Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir tencereye sıvı yağ ilave edip üzerine sebzeleri pişme sırasına göre ilave edelim .
  • Önce yemeklik doğranmış kuru soğanı, peşinden kapya biberi, havucu ila edelim.
  • Sebzeler diriliğini kaybettiğinde isteğe bağlı birazda pul biber ilave edelim.
  • Son olarak ince doğranmış pırasayı ilave edip tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişirelim.
  • 2o ila 30 dak süresinde yemek pişecektir.
  • Pırasa hazır olduktan sonra beşamel sosu hazırlayalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp eritelim uzerlerine 2 yemek kaşığı un ilave edip unun kokusu çıkana kadar karıştıralım
  • Üzerine 2 su bardağı sutu azar azar ilave edip sürekli çırpıcıyla çırpalım.
  • Sosumuz kıvam almaya başladığında üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  • Hazır olan sosu ocaktan alalım.
  • Uygun bir tepsiye ve ya borcama pırasa yemeğini yayalım.
  • Üzerine önce beşamel sosu sonra ise kaşar peynirini gezdirelim.
  • Ve yemeğimizi 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
  • Fırından çıkan yemeğimiz servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder