Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ (75 gr)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- Yarım çay bardağından fazla iri dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı)
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
Şerbeti için
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Toz şeker, su ve sütü bir tencerede kaynayıncaya kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz.
- Tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip, tereyağ eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Tereyağ eriyince cevizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
- 3. İrmik ve unu ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Hafif kahverengileşince ocağı en kısık ayara getiriyoruz ve hazırladığımız şerbeti ekliyoruz.
- Tahta kaşık veya spatulayla karıştıra karıştıra şerbetini çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Sıcakken kaselere koyuyoruz. İsterseniz içerisine dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder