19 Şubat 2021 Cuma

Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi

 

Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ (75 gr)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • Yarım çay bardağından fazla iri dövülmüş ceviz (İsteğe bağlı)
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti için

  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

    Macun Kıvamlı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Toz şeker, su ve sütü bir tencerede kaynayıncaya kadar ısıtıp kaynatmadan ocaktan alıyoruz.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip, tereyağ eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Tereyağ eriyince cevizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
  • 3. İrmik ve unu ekleyip rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Hafif kahverengileşince ocağı en kısık ayara getiriyoruz ve hazırladığımız şerbeti ekliyoruz.
  • Tahta kaşık veya spatulayla karıştıra karıştıra şerbetini çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Sıcakken kaselere koyuyoruz. İsterseniz içerisine dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder