19 Şubat 2021 Cuma

Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır Tarifi

 

Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kemiği alınmış tavuk pirzola

Sosu için;

  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı mayonez (veya 1 yemek kaşığı yoğurt )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 100ml bardakla

    Tavada Susuz Pişen Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tandır Tarifi Yapılışı

  • Etleri güzelce yıkayıp suyunu iyice süzdürdükten sonra karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine geriye kalan bütün malzemeleri ekleyip iyice birbirine geçmesi için karıştıralım .
  • İsterseniz bu karışımı birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Daha sonra hazırlayıp sosladığımız etin hepsini bir tavaya alın.
  • Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte üzeri kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim .
  • Bu sürede kapağı hiç açmayalım .
  • Yaklaşık 40 dakika sürüyor.
  • Ardından tavukları diğer yüzüne çevirelim.
  • Kızarmasını sağlamak için üzerini kapatıp bir kaç dakika pişirelim.
  • Her iki yüzünü nar gibi kızartalım .
  • Afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun💐👋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder