7 Şubat 2021 Pazar

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için ;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt (piştikten sonra keki ıslatmak için )

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 12 adet minik muz
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • Fındık
  • Toz fıstık
  • Beyaz çikolata

    Malaga Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılıp süt ve yap eklenir bir iki tur çırpılır un kabartma tozu vanilin ve kakao eklenip yağlanan bocama dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Kekin ilk sıcağı çıkınca bir su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  • Muhallebisi için gerekli vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve ocakta kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp sıcakken tereyağ ve vanilin eklenir ve karıştırılır.
  • Muhallebinin sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine dökülür.
  • Muhallebi soğuduktan sonra muzlar üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirilir.
  • Ganaj için krema ısıtılır ve çikolatalar sıcak kremaya atılarak eritilir.
  • Ilıyan ganaj muzların üzerinden başlanarak pastanın üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
  • Ben muzların üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirdim.
  • Oda ısısına gelen pasta buzdolabına kaldırılır.
  • Servis etmeden önce muzların üzerine toz fıstık ve çekilmiş fındık serptim.
  • Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder