Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için ;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt (piştikten sonra keki ıslatmak için )
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 12 adet minik muz
- 80 gram sütlü çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- 200 ml krema
- Fındık
- Toz fıstık
- Beyaz çikolata
Malaga Pasta Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılıp süt ve yap eklenir bir iki tur çırpılır un kabartma tozu vanilin ve kakao eklenip yağlanan bocama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Kekin ilk sıcağı çıkınca bir su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Muhallebisi için gerekli vanilin ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve ocakta kıvam alana kadar karıştırılır.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp sıcakken tereyağ ve vanilin eklenir ve karıştırılır.
- Muhallebinin sıcağı çıktıktan sonra kekin üzerine dökülür.
- Muhallebi soğuduktan sonra muzlar üzerine fotoğraftaki gibi yerleştirilir.
- Ganaj için krema ısıtılır ve çikolatalar sıcak kremaya atılarak eritilir.
- Ilıyan ganaj muzların üzerinden başlanarak pastanın üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır.
- Ben muzların üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirdim.
- Oda ısısına gelen pasta buzdolabına kaldırılır.
- Servis etmeden önce muzların üzerine toz fıstık ve çekilmiş fındık serptim.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder