7 Şubat 2021 Pazar

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 5-6 adet küçük patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 litre su
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • Yarım limonun suyu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Tavuk bagetlerin derisi sıyrılır ve kemikli ayak kısmı biraz alınır.
  • Tavuk göğsü dörde bölünür.
  • Tencereye sıvı yağ̆ alınır ve tavuklar 1-2 dk her iki tarifi mühürlenir.
  • Daha sonra içerisinden alınır.
  • Aynı tencereye yemeklik doğranmış soğan eklenir 1 dk kadar sotelenir.
  • Rendelenmiş 1 adet havuç eklenir az saha sotelenir. Lezzet vermesi için tereyağına eklenir.
  • Dörde bölünmüş havuçlar, ikiye bölünmüş sarımsaklar tencereye alınır. (ben içersine 2 adet bütün soğan da ekledim. ) çok kısa sotelenir.
  • Ardından mühürlenmiş tavuklarda eklenir ve 2 dk kadar pişirilir.
  • Üzerine 1, 5 litre su dökülür, 2 adet defne yaprağı koyulur ve 20-25 dk orta ateşte pişirilir.
  • Sonrasında patates, tuz ve karabiber eklenir.
  • Diğer yandan terbiyesi için limon suyu, un ve su pürüzsüz bir kıvam alana denk çırpılır.
  • Yemeğin suyundan 2 kepçe kadar terbiyesine eklenir ve karıştırılır.
  • Sebzeler kontrol edilir yumuşadığında terbiyesi eklenir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder