Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 5-6 adet küçük patates
- 2 adet defne yaprağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 litre su
- İnce kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
Terbiyesi için;
- Yarım limonun suyu
- 1 tepeleme tatlı kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı
- Tavuk bagetlerin derisi sıyrılır ve kemikli ayak kısmı biraz alınır.
- Tavuk göğsü dörde bölünür.
- Tencereye sıvı yağ̆ alınır ve tavuklar 1-2 dk her iki tarifi mühürlenir.
- Daha sonra içerisinden alınır.
- Aynı tencereye yemeklik doğranmış soğan eklenir 1 dk kadar sotelenir.
- Rendelenmiş 1 adet havuç eklenir az saha sotelenir. Lezzet vermesi için tereyağına eklenir.
- Dörde bölünmüş havuçlar, ikiye bölünmüş sarımsaklar tencereye alınır. (ben içersine 2 adet bütün soğan da ekledim. ) çok kısa sotelenir.
- Ardından mühürlenmiş tavuklarda eklenir ve 2 dk kadar pişirilir.
- Üzerine 1, 5 litre su dökülür, 2 adet defne yaprağı koyulur ve 20-25 dk orta ateşte pişirilir.
- Sonrasında patates, tuz ve karabiber eklenir.
- Diğer yandan terbiyesi için limon suyu, un ve su pürüzsüz bir kıvam alana denk çırpılır.
- Yemeğin suyundan 2 kepçe kadar terbiyesine eklenir ve karıştırılır.
- Sebzeler kontrol edilir yumuşadığında terbiyesi eklenir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder