Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 1 adet közlenmiş veya çiğ kırmızı biber
- Çeyrek demet dereotu
- Yarım çay bardağı mısır
- 4-5 adet yeşil dolma zeytin
- 4-5 adet kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Mantar Salatası Tarifi Yapılışı
- Mantarlar soyulur.
- Çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
- Tencerede su kaynatılır.
- Kaynayan suya limon suyu, sirke ve mantarlar eklenir.
- Mantar hafif yumuşayıp, yenecek kıvama gelince süzdürülür.
- Mantarın soğumasını beklerken uygun bir kaba mısırlar alınır.
- İçersine ince kıyılmış dereotu, halka şeklinde doğranmış zeytin, küçük küpler halinde doğranmış biber ve turşu eklenir.
- Soğuyan mantar da ilave edilir.
- Yarım limonun suyu sıkılır ve nar ekşisi ile tatlandırılır.
- Gerekirse tuz ilave edilir.
Afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder