19 Şubat 2021 Cuma

Mantar Salatası Tarifi

 

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 adet közlenmiş veya çiğ kırmızı biber
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım çay bardağı mısır
  • 4-5 adet yeşil dolma zeytin
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Mantarlar soyulur.
  • Çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
  • Tencerede su kaynatılır.
  • Kaynayan suya limon suyu, sirke ve mantarlar eklenir.
  • Mantar hafif yumuşayıp, yenecek kıvama gelince süzdürülür.
  • Mantarın soğumasını beklerken uygun bir kaba mısırlar alınır.
  • İçersine ince kıyılmış dereotu, halka şeklinde doğranmış zeytin, küçük küpler halinde doğranmış biber ve turşu eklenir.
  • Soğuyan mantar da ilave edilir.
  • Yarım limonun suyu sıkılır ve nar ekşisi ile tatlandırılır.
  • Gerekirse tuz ilave edilir.
  • Afiyet olsun 😇.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder